Forsiden De andre bloggerne Bilder Arkiv

Arkiv måned: desember 2011

God jul!

21.des.2011 @ 13:01 i Blogg 0 kommentarer

I morgen har vi utkledningskonkuranse på skolen vår. Temaet er julefilmer og jeg vet enda ikke hvem jeg skal kle meg ut som. Å kle seg ut som hun fra "Reisen til julestjernen" hadde sikkert vært gøy.Men hvem har slike klær i skapet? 

Uansett, dette betyr at vurderingsperioden til bloggen er over så vidt jeg har forstått så med det tar jeg juleferie herfra. God jul, herlige mennesker! 

 

Bilder på etterskudd

12.des.2011 @ 22:48 i bilder 2 kommentarer

Mens jeg var syk, tror jeg at elevene i mediaklassen min fikk en oppgave om å ta bilder hjemme. Det virket iallefall sånn på en del blogger. Jeg har ikke tatt bildene før nå på grunn av manglende tid, siden mye gikk med til soving, men her er de altså:

 

IMG_9079

 

IMG_9078

 

IMG_8988

 

 

IMG_9088

.Legg spesielt merke til "Top Secret".

 

IMG_9003

Her er det iallefall noen bilder! Om noen kunne forklart meg ytterligere om denne oppgaven som har gått meg nokså hus forbi i kommentarfeltet, hadde jeg blitt kjempeglad! 

The wave - manipulering i dag

07.des.2011 @ 20:14 i Blogg 6 kommentarer

For noen dager siden så vi "The wave" på skolen. Den handler om en lærer som manipulerer elevene sine slik som Hitler gjorde under 2. verdenskrig. Denne filmen fikk meg naturligvis til å tenke på hvordan vi blir manipulert til å ha visse meninger i dagens samfunn også. Jeg tenker naturligvis som mange andre på skjønnhetsidealet som finnes i verden. Jeg synes for eksempel at jenter med ekstremt tynne bein er fint, men er det egentlig det?

Mediene har bestemt at jeg skal mene det, de har faktisk det. Grunnen til at jeg dro opp akkurat dette eksemplet fordi jeg nylig fikk en bok med sitater i. Et av dem var noe lignende "jeg har aldri møtt en kvinne som tror at hun har pene ben, og hvis hun mot formodning skulle like dem, har hun ikke en mage hun er fornøyd med". Jeg synes det er trist og absurd at mediene har så mye makt over oss på den negative måten.

The wave var imidlertid en utmerket film som virkelig fikk meg til å tenke en del. Har du sett den? Hva synes du?

 

  • Bioskop 18, Nore og Uvdal
    Jeg heter Sigrid, blir straks 18 og går siste året på studiespesialisering, hvor jeg har media. Jeg kan bli sterkt provosert, veldig engasjert og veldig rørt av mediene våre. Bloggen er medierelatert, men det betyr på ingen måte at den er uinteressant. Enjoy!
  • Jeg har media på skolen, og vi har fått beskjed om å lage en blogg i mediafaget, slik at vi kan vise kompentansen vår her også. Hittil har jeg posta mest nyheter og tanker rundt dem, men anser det som greit også ettersom media handler mye om nyheter og informasjon.
  • Bioskop (ikke biskop!) er det fremviserapparatet Max Skladanowski brukte da han i April 1896 viste frem levende bilder på Circus Varieté i Norge for en offentlig forsamling for første gang. Publikum fikk se en femten minutter lang film, som var satt sammen av dans, bryting, akrobatikk og humoristiske innslag.
hits