Forsiden De andre bloggerne Bilder Arkiv

Arkiv måned: november 2011

Smakebit fra mediaprosjektet vårt

17.nov.2011 @ 17:57 i bilder 4 kommentarerJeg er på gruppe med Marit, Sigrid Elise og Helene i medieproduktet vi skal lage til 21. November. Vi skal kombinere mytiske personer, med roller som finnes i dagens samfunn. Her ser dere da huldra/hore. Jeg er ganske fornøyd med dette bildet, fordi jeg synes hun ser både ut som en hore og en hulder, mye på grunn av nettingstrømpene og halen, men det var ikke lett å kombinere dette og få henne til å se slik ut. Porten kan også symbolisere et litt forbudt område å bevege seg innenfor. Modellen er forresten søsteren min. Hva tycks? 

Nytt design

06.nov.2011 @ 21:38 i Blogg 0 kommentarer

Nå har jeg endelig fått somlet meg til å endre designet. Jeg sa at jeg kanskje kom til å klare det før snøen kom, og iallefall før den gikk. Heldigvis kommer snøen seint i år, så jeg klarte å holde løftet. Jeg var igrunn ganske fornøyd med det første designet mitt, men jeg ser nytten av å ha et nytt et ettersom det er et nytt skoleår og jeg synes dette var ganske fint også. 

Gammelt:

Nytt: En av grunnene til at dette innlegget kom så fort etter det andre, er natuligvis fordi jeg ikke ønsker å se innlegget om Utøya med en gang jeg går inn på bloggen, men jeg vil fortsatt ha kommentarer og meninger på den. Så det er bare å sette i gang og kommentere.  

Medias håndtering av Utøya-saken

06.nov.2011 @ 17:31 i Blogg 6 kommentarer

I begynnelsen av skoleåret vårt sa medielæreren at dette var en sak vi kunne ta opp på bloggene våre. Jeg forstår at det hadde vært mer passende å ta det opp på et tidligere tidspunkt, men jeg er som mange andre berørt av tragedien og jeg har ikke orket før nå. 

Det første jeg leste om Utøya leste jeg på dagbladet.no på polskt nett. Allerede her vil jeg påpekte det faktum at det er ganske fantastisk at jeg kan sitte i Polen, i et helt annet land enn Norge, men likevel få hyppige oppdateringer på nettet. Det er en mulighet man faktisk ikke hadde for bare et par tiår siden. Den nyheten jeg leste da var kort, enkel og grei. Det stod noe sånt som at "Politiet har fått inn meldinger om skyteepisoder på Utøya". Jeg kjente et stikk i bryset og ventet selvfølgelig på mer informasjon, for det er det man ønsker seg i slike situasjoner. Jeg hadde iallefall et intenst behov for å få vite hva som hadde skjedd og hvordan. 

På tidspunktet befant jeg meg på et sted med mange, mange andre nordmenn og etter eksplosjonen i Oslo begynte de å mistenke både Libya og Al Qaida. Jeg gjorde ikke det, jeg hadde ingen følelse av at noen av de stod bak i det hele tatt, noe det heller ikke var beviser for. Det jeg imidlertid vet er at internasjonal presse fort begynte å mistenke Al Qaida også, og dette er et aspekt jeg ønsker å kalle for "dårlig håndtering". Å åpent mistenke en organisasjon uten noen bevis på at det sikter mot at de har gjort det. 

Etterhvert kom det informasjon om hva som hadde skjedd, hvor mange som var omkomne og historiene til de som hadde vært der begynte å florere rundt på nettet. Jeg tror aldri noengang at nordmenn har vært så interesserte i nyheter, og jeg vet om mange som satt flere dager og bare så på nyhetene. Mediene var flinke til å få oss til å forstå hvor grusomt det som hadde hendt var uten å overdrive eller krenke noen. Etterhvert begynte mediene og vise kjærlighet og støtte fra rundt om i Norge og siden fra resten av verden. Jeg husker spesielt en artikkel jeg leste på vg.no hvor det var bilder fra rundt om i verden foran norske ambassader med masse blomster og kjærlighet til oss nordmenn. Mennesker forstod hva de skulle gjøre, også andre steder. Jeg fikk meldinger fra flere jeg kjente fra andre land som lurte på om det gikk bra med meg og familien min, så denne nyheten hadde virkelig en enorm rekkevidde. Det var godt at alle brydde seg så mye, jeg følte meg iallefall mindre alene når også mediene var med inn i litt av sorgen og sånn tror jeg mange andre har følt det også. 

Alt i alt vil jeg derfor si at mediene håndterte Utøya-saken på en ytterst god måte. Jeg kommer ikke på noe de i mine øyne kunne gjort annerledes, unntatt å la være å mistenke organisasjoner som ikke hadde noe med det å gjøre i det hele tatt. 

Hva synes du om måten mediene håndterte Utøya-saken? 

  • Bioskop 18, Nore og Uvdal
    Jeg heter Sigrid, blir straks 18 og går siste året på studiespesialisering, hvor jeg har media. Jeg kan bli sterkt provosert, veldig engasjert og veldig rørt av mediene våre. Bloggen er medierelatert, men det betyr på ingen måte at den er uinteressant. Enjoy!
  • Jeg har media på skolen, og vi har fått beskjed om å lage en blogg i mediafaget, slik at vi kan vise kompentansen vår her også. Hittil har jeg posta mest nyheter og tanker rundt dem, men anser det som greit også ettersom media handler mye om nyheter og informasjon.
  • Bioskop (ikke biskop!) er det fremviserapparatet Max Skladanowski brukte da han i April 1896 viste frem levende bilder på Circus Varieté i Norge for en offentlig forsamling for første gang. Publikum fikk se en femten minutter lang film, som var satt sammen av dans, bryting, akrobatikk og humoristiske innslag.
hits