Forsiden De andre bloggerne Bilder Arkiv

Arkiv måned: april 2011

I am not a fish!

12.apr.2011 @ 14:29 i Blogg 0 kommentarer

Jeg oppfordrer alle til å sjekke ut http://iamnotafish.blogg.no

Jeg lagde denne bloggen i går og den kan på sett og vis relateres til fag, men det er et så stort emne og jeg føler meg såpass forkjempende at det fikk sin egen blogg. Personlig synes jeg det er veldig interessant. Det hadde gledet meg å høre din mening. Til og med selv om du ikke synes det. 

Å bruke medier etter egne behov

07.apr.2011 @ 13:13 i Blogg 1 kommentar

Å bruke medier etter egne behov er en ganske selvsagt ting å gjøre. Når vi skriver på en blogg skriver vi det vi trenger å få ut. Når vi sender en melding på facebook, mobilen eller tar kontakt med mennesker på andre måter, enten av praktiske eller psykiske årsaker, gjør vi det på grunnlag av våre egne behov. Vi utformer dem også slik vi selv ønsker. 

Når vi organiserer volleyballtreninger via meldinger på facebook gjør vi det av praktiske årsaker. Når vi randomly starter en samtale, kan det kanskje virke vanskelig å forstå hva slags behov som befinner seg bak dem. Likevel er de der. Behovet for å være sosial kan også komme til uttrykk gjennom mediene. 

Når vi leser aviser på trykk, nettaviser, blogger eller annet lesestoff via mediene, leser vi det vi har lyst til å lese. Altså, vi får tilfredsstilt underholdningsbehovet vårt. Vi for også tilfredsstilt vårt behov for å oppdatere oss på hva som skjer i verden om det skulle være av interesse. Det er altså en hel del behov vi får dekt gjennom mediene og vi bruker mediene på en slik måte at de automatisk dekker behovene våre. 

 

Bloggdesign (blogg.no)

06.apr.2011 @ 11:56 i Blogg 0 kommentarer

Så var tiden kommet til å snakke litt om det å bruke og å forme ulike medier etter egne behov. 

Et aspekt av dette som jeg er ganske kjent med, er bloggdesign. Jeg elsker å fikse litt på det her og der, men i det siste har jeg funnet sider med ferdig bloggdesign fordi det blir bedre fortere. Effektivitet er så viktig i disse stressende stunder.

Jeg synes at et personlig design på en blogg er viktig. Det gjør at man får et slags inntrykk av hvordan personen bak bloggen er. Et ryddig, men samtidig spennende design kan fange meg og gjøre meg interessert i bloggen. Det er på en måte som et slags førsteinntrykk av et menneske. Når man er ny på blogg.no kan det være vanskelig å finne ut av ting, og gratis design som mer erfarne bloggere har laget er ofte et godt og enkelt alternativ. 

På http://tescho.se/webdesign/gratis-bloggdesign/ kan du for eksempel finne kodene du trenger og med noen få tastetrykk forvandle et kjedelig bloggdesign til noe av dette (trykk for å se dem større):Akkurat disse stilmalene er lagd av en svensk jente og mye står derfor på svensk, men(!) det er en veldig enkel og kjapp måte å fikse dette på dersom du heller ønsker å ha norsk tekst. Det du gjør er at du går inn på design -> rediger -> Maler -> Forsiden (også senere, innlegg, kategori og arkiv) og trykker på CTRL + F hvor det da kommer opp et søkefelt. Her kan du for eksempel skrive inn "Om mig" og du kommer da direkte til denne teksten. Det du gjør er at du skriver inn en e og hvisker bort i'en og dermed har "Om meg". Slik forsetter du til svensken er blitt norsk! Nesten null stress, altså. Obs: Dette må gjøres på alle fire malene!  Det er også noe som er annerledes i stilsettet til blogg.no på "kategori"-malen og det blir dermed litt tekst hengende igjen etter innleggene. Dette fjerner du på samme måte som du bytter skrift. 

Andre sider som er fine for enkelt bloggdesign er:

http://liillemorslifedesign.blogg.no/gratisdesign.html (norsk)

http://sannasrum.se/2010/june/gratis-stilmallar-att-kopiera.html# (svensk)

http://bloggdesignet.blogg.no/ (norsk)

http://tescho.se/webdesign/gratis-bloggdesign/ (svensk, den som tidligere er nevnt og den desidert beste i mine øyne!) 

Dersom du skal prøve deg på å mekke et eget design, ville jeg nok sett litt på en av disse sidene: 

http://sannasrum.se/2009/december/bloggtips.html eller http://bloggdesignet.blogg.no/1276694187_html_og_css_.html

Dette ble kanskje litt internt blogg.no prat, men jeg håper det kan hjelpe dere som sliter litt med designet her på blogg.no! Dessuten er noe av poenget med dette innlegget at man kan forandre utseende på bloggen sin til nesten hva som helst. Kun fantasien setter grenser og det gjelder nok på alle andre blogger også.  

  • Bioskop 17, Nore og Uvdal
    Jeg heter Sigrid, blir straks 18 og går siste året på studiespesialisering, hvor jeg har media. Jeg kan bli sterkt provosert, veldig engasjert og veldig rørt av mediene våre. Bloggen er medierelatert, men det betyr på ingen måte at den er uinteressant. Enjoy!
  • Jeg har media på skolen, og vi har fått beskjed om å lage en blogg i mediafaget, slik at vi kan vise kompentansen vår her også. Hittil har jeg posta mest nyheter og tanker rundt dem, men anser det som greit også ettersom media handler mye om nyheter og informasjon.
  • Bioskop (ikke biskop!) er det fremviserapparatet Max Skladanowski brukte da han i April 1896 viste frem levende bilder på Circus Varieté i Norge for en offentlig forsamling for første gang. Publikum fikk se en femten minutter lang film, som var satt sammen av dans, bryting, akrobatikk og humoristiske innslag.
hits