Forsiden De andre bloggerne Bilder Arkiv

Arkiv måned: februar 2011

Innsiden betyr ingenting i forhold til utsiden!

23.feb.2011 @ 17:28 i Blogg 14 kommentarer


Dette bildet er tatt av Kalle Gustafsson og funnet her (bildene hans er fantastiske).

Når noen sier at utseendet ikke betyr noe, blir jeg rett og slett provosert fordi det er tvers igjennom bullshit. Utseende betyr alt for mye i alle sammenhenger. Mennesker som blir betraktet som "pene" er mer attraktive på arbeidsmarkedet, de får lettere nye kontakter og en undersøkelse det var snakk om i sosiologien viste at de som ble betraktet som "pene" til og med tjente mer!

Mennesker som er fine inni, får ikke disse fordelene. Om en person som sitter i et politisk parti skal ha mye med media å gjøre, og det står mellom to stykker skal den som er er innenfor minst av kriteriene for "pen" være sabla mye mer dyktig enn den som gjør det for å få jobben. Hvem av dem som har den mest elskverdige personligheten blir det blåst en lang masj i - ergo innsiden betyr ikke særlig mye.

Det er lettere for pene mennesker å leve rett og slett, i sosiologitimen der vi diskuterte dette kom det fram en teori om at pene mennesker visste at de var pene og dermed fikk mer selvtillit og på denne måten "skårte høyere" med førsteinntrykket sitt. Jeg tror det kan ligge litt i denne teorien, men tror i all hovedsak at vi stort sett tenker for mye på overflaten. Eller hva?

Ángel

23.feb.2011 @ 11:43 i bilder 3 kommentarer


Dette bildet tok jeg på fotokurs og i utgangspunktet var det et mislykka bilde. Jeg testa ut lang lukkertid og ble selvfølgelig utålmodig og begynte å bevege masse på kameraet. Jeg synes imidlertid at dette skapte en ganske kul effekt som gjorde bildet veldig spesielt, og at det så litt ut som at Lisbeth var en engel.

Jeg vil gjerne høre hva du mener og hvorfor du mener det!

Er eliteskoler et godt alternativ?

22.feb.2011 @ 17:31 i Blogg 8 kommentarer

I denne artikkelen diskuteres FRP's skolepolitkk. FRP mener at lik støtte til offentlige og private skoler, lærerevaluering, karakterer fra og med femte klasse og privatiseringen av SFO-ordningen er sentrale punkter i forberedingen av  skolesystemet.

Marianne Aasen mener imidlertid at dette vil ødelegge et allerede velfungerende skolesystem, at det vil føre til store klasseskiller, fordi de gode lærerne vil få god betaling på de gode skolene og de flinke elevene dermed søker seg dit. At det da vil føre til at de skoleflinke elevene blir bedre, mens de mindre skoleflinke elevene blir "glemt".

Jeg ser ikke egentlig hvordan dette er et problem. Når det er forskjellige skoler med forskjellige karakternivåer vil det jo være mye lettere å gi elevene den utfordringen og utviklingen de trenger og fortjener! Dessuten synes jeg det er helt idiotisk å ikke løfte opp de skoleflinke elevene fordi man er for opptatt av å løfte de mindre flinke.

Hva mener du? 

Black Swan

19.feb.2011 @ 21:49 i Blogg 7 kommentarer

 

Jeg er i Drammen for tiden og benyttet anledningen til å sjekke ut "Black Swan" på kinoen. Den er, som alle andre har fortalt, riktig god. Den handler om kunst, om frigjøring og om å leve. Den er mørk og fantastisk, og traileren snakker for seg.

 Filmskaperne har virkelig klart å bruke kameraet på akkurat riktig måte for å få frem det dramatiske i filmen, og skuespillerprestasjonene var intet annet enn vidunderlige. Dansen var fantastisk, og det er ikke mange filmer som gjør at jeg ikke kjeder meg et sekund, men denne var definitivt en av dem! Jeg skvatt mye, og da filmen var ferdig var jeg glad for at livet mitt er roligere enn som så.

Jeg anbefaler likevel denne filmen på det sterkeste. Den er vakker. (I felt it. perfect. It was perfect.)

Hvis du har sett filmen: Hva synes du om den?

Hvis du ikke har sett filmen: Har du tenkt å se den? ( Riktig svar: "Jajaja!")

Medieprodukt

16.feb.2011 @ 10:42 i Blogg 6 kommentarer

Jeg tror jeg har funnet ut av hva medieproduktet mitt skal være! Jeg har tenkt å ta bilder av mennesker i forskjellige sinnstemninger og bruke alle effekter for å skape sinnstemningene så sterke som mulig. For eksempel har jeg tenkt å bruke mye svart og skape en dyster stemning på bildet som skal være "trist", og mye rødt og sterke kontraster på bildet som skal være "sint".

Jeg har ikke helt bestemt meg for om jeg vil ta portretter eller helfigurbilder som uttrykker sinnstemningene. Det er antagelig mer krevende å uttrykke sinnstemninger med kroppen enn med ansiktet, men på den andre siden ville det kanskje være mer originalt.

Hva tror dere? Portrett eller helfigur?

Jeg vet heller ikke helt om det skal være en eller flere på et bilde, i utgangspunktet tenkte jeg at det bare skulle være en, men det kan jo skape en morsom effekt hvis vi for eksempel ser et bilde av en som nettopp har slått en annen slik at personen detter i bakken. Ofte er det jo også andre grunner enn oss selv til at vi føler oss sånn og sånn også. Sannsynligvis blir det bare en person på hvert bilde, men for ordens skyld; Hva synes dere:

En eller to?

Ps: Har noen lyst til å være modell (eller offer om dere vil..), kan dere gjerne si fra til meg, og kom også gjerne med ønske og ideer til hvilken sinnstemning dere vil være!

Valgfritt medieprodukt - hva har du valgt?

15.feb.2011 @ 14:05 i Blogg 3 kommentarer

Jeg hadde planer om å lage en nettside, men det høres veldig stress ut. Jeg har også så vidt vært inne på ideen om foto, men vet ikke hvor mye hold det er i den. Derfor lurer jeg på hva dere skal gjøre! Fortell, fortell, fortell!Selvoppfyllende profeti - en liten tankevekker

14.feb.2011 @ 09:16 i Blogg 8 kommentarer

 

Jeg så på TV på fredag, og der var det en psykolog som fortalte at det finnes uheldige og heldige mennesker. De menneskene som opplever seg selv som heldige vil hele tiden få bekreftet at de er heldige, på samme måte som de som opplever seg selv som uheldige hele tiden vil få bekreftet det. En som anser seg som heldig, vil nemlig beskrive det som et hell at h*n overlevde en ulykke, mens den som anser seg som uheldig vil se det som en ulykke at det i det hele tatt skjedde.

Jeg synes det er ganske interessant at man faktisk halvveis kan bestemme om man er heldig eller ikke. Det er ikke noe jeg har tenkt på heller, men det er jo virkelig logisk, det er det. Det er en selvoppfyllende profeti, rett og slett.

Jeg er altså heldig, nokså bevisst. Hva er du?

Reklame!

10.feb.2011 @ 13:30 i Blogg 3 kommentarer

Alt handler om penger, det vet dere jo. For å få penger trenger man produkter som skal selges og for at mennesker skal kjøpe produktene trenger man reklame selv om man har et så godt rykte som Chanel. Jeg digger denne reklamen, sånn egentlig. Men jeg kunne ikke tenke meg å kjøpe noe av dette, fordi det er Chanel og Chanel er dyrt og egentlig liker jeg ikke sminken, men måten den er satt sammen på. Robotene. Det er jo det som er kult. Fungerer egentlig en reklame som det her?

Litt sånn halvseriøst (aka veldig sånn useriøst) NYTT STJERNETEGN!

09.feb.2011 @ 11:52 i Blogg 7 kommentarer

Skal dere lese et saklig innlegg, må dere bla lenger ned, solstråler!

Ok, folkens. Jeg er forvirra. Jeg loka på VG-nett i går og tydeligvis har det kommet et nytt stjernetegn på himmelen. Så opptatt av at alt skal stemme overens med universet som jeg er, blir det fort litt kleint. Tydeligvis er jeg skorpion nå, og ikke skytte lenger. Betyr det da at jeg ikke lenger er en fri, og naiv sjel? Jeg har jo alltid kommet godt overens med skorpioner så det er ikke noe problem, men nå er ikke de skorpioner, men vekter. Og hva hvis accendanten min er i jomfruen og jeg nå har sett meg ut en type som er født i jomfruen, men nå er løve som tidligere ville passet perfekt med skytten min, men som nå blir totalt kræsj med skorpionen min!?

Det hadde vært slitsomt om jeg måtte gjennom en personlighetsforvandling, for jeg liker virkelig Skytte-Sigrid, og om Skytte-Sigrid konverterer til å bli Skorpion-Sigrid, hva skjer da? Dette er jo rett og slett universell krise for oss litt mer alternative mennesker!

De nye stjernetegnene er visst sånn her:

Steinbukken: Jan. 20-Feb. 16.
Vannmannen: Feb. 16-March 11.
Fiskene: March 11-April 18.
Væren: April 18-May 13.
Tyren: May 13-June 21.
Tvillingene: June 21-July 20.
Krepsen: July 20-Aug. 10.
Løven: Aug. 10-Sept. 16.
Jomfruen: Sept. 16-Oct. 30.
Vekten: Oct. 30-Nov. 23.
Skorpionen: Nov. 23-29.

Slangebæreren: Nov. 29-Dec. 17.

Skytten: Dec. 17-Jan. 20.

Slangebæreren fucker virkelig opp livet mitt! Jeg kan jo bare legge meg for å dø med en gang. Neida, tulla. Jeg er heldigvis ikke helt der, men jeg kommer nok til å sjekke skorpionhoroskopet også.. Jeg skal ikke nekte for det.. :)

Driver mediene aktivt med rasisme?

05.feb.2011 @ 14:46 i Blogg 7 kommentarer

(I går var hele bygda vår på tidenes russefest og i bilen på vei ned igjen kom vi i snakk om rasisme, og der kom også dette fram)

Mediene gir oss et forvrengt bilde av våre nye landsmenn.  Når du leser en nyhet som heter "Mann knivstukket i Oslo", hvilke hudfarger ser du da for deg på de involverte? De aller fleste av oss, ser nok for oss at de er mørke etter å ha lest utallige slike nyheter tidligere. Kan vi til en viss grad skylde på mediene for stereotypiene de aller fleste nordmenn har i hodene sine om at innvandrere snylter på skatten, skyter og knivstikker?

For tenk, hvor ofte står det noe positivt om innvandrere i avisene? Min erfaring er at det er svært sjeldent og hvis det gjør det blir det ikke lagt vekt på at de er av utenlandsk opprinnelse, hvilket det blir når noen av utenlandsk opprinnelse gjør noe kriminelt, og er dette riktig?Kan Norge noen gang bli sånn her, isåfall; Hva må til for at det skal skje og må mediene gjøre noe drastisk?

 

God morgen, solstråler!

03.feb.2011 @ 08:30 i Blogg 4 kommentarer

Tro det eller ei, men nå er jeg faktisk midlertidig fornøyd med designet og siden jeg sikkert ikke kommer til å være fornøyd så lenge, PRINTSCREAN:Bussen kommer, snakkes!

Lenker til de andre bloggerne i prosjektet

02.feb.2011 @ 14:40 i Blogg 1 kommentar

Arkivet

02.feb.2011 @ 14:29 i Blogg 0 kommentarer

Dette arkivet er litt støvete. Bruk det i sidemenyen

<--- 

Januar 2011

Februar 2011

Katrina

02.feb.2011 @ 13:56 i Blogg 0 kommentarer

Det kommer til å se ut som at en orkan flyr rundt på denne bloggen en stund. Det er sånn det går når man aldri blir fornøyd med designet, og HTML-kodene går i surr, men hvis du har fulgt den andre bloggen min før er jo ikke det noe problem. Midlertidig har jeg den headeren jeg har fordi bloggen ble veldig, veldig grå og grått fort blir kjedelig. Jeg skrev "This is the world in all the colours I know" fordi jeg tenkte at det kunne symbolisere at jeg bare skriver om det jeg vet om - antageligvis gjennom mediene. Det er så mye jeg ikke ser, som er viktig, men det er det lite å gjøre noe mer - så her skriver jeg om det jeg ser, rett og slett!

"He ain't heavy, he's my brother"

01.feb.2011 @ 14:44 i Blogg 5 kommentarer


Olivia Newton John som synger "He ain't heavy, he's my brother" av Neil Diamond som skrev den til The Hollies.

Hvis det er noe som virkelig har satt sitt preg på mediehistorien, er det Vietnamkrigen. Denne sangen skal ha vært inspirert av at et søsken bar broren sin i sikkerhet etter at han var blitt skadet og ikke kunne gå selv. Da han fikk en kommentar av en soldat om at det så tungt ut skal han ha svart "He ain't heavy, he's my brother". Historien gir meg gåsehud, og det gjør den sikkert for de fleste mennesker verden over.

Jeg vet ikke om dette faktisk har skjedd. Det hevdes at historien er sann, men som vi alle vet har historier en tendens til å bli annerledes, og iallefall på en så lang vei som fra Vietnam til Norge. Jeg vet for eksempel ikke om det er realistisk at reporteren kunne vietnamesisk, eller at den lille gutten kunne engelsk. Det er det som er så kjekt med mediene - de forteller oss hva som har skjedd på en ordentlig måte, og jeg tror det er derfor vi liker dem. De seriøse nyhetskanalene har såpass mye autoritet at vi er helt sikre på at det de sier er riktig.

Tilbake til poenget; denne sangen er vakker og det er denne historien også, enten den er sann eller ikke. Den får oss til å tenke, til å føle, det er rett og slett god formidling og et godt medieuttrykk.

  • Bioskop 17, Nore og Uvdal
    Jeg heter Sigrid, blir straks 18 og går siste året på studiespesialisering, hvor jeg har media. Jeg kan bli sterkt provosert, veldig engasjert og veldig rørt av mediene våre. Bloggen er medierelatert, men det betyr på ingen måte at den er uinteressant. Enjoy!
  • Jeg har media på skolen, og vi har fått beskjed om å lage en blogg i mediafaget, slik at vi kan vise kompentansen vår her også. Hittil har jeg posta mest nyheter og tanker rundt dem, men anser det som greit også ettersom media handler mye om nyheter og informasjon.
  • Bioskop (ikke biskop!) er det fremviserapparatet Max Skladanowski brukte da han i April 1896 viste frem levende bilder på Circus Varieté i Norge for en offentlig forsamling for første gang. Publikum fikk se en femten minutter lang film, som var satt sammen av dans, bryting, akrobatikk og humoristiske innslag.
hits