Forsiden De andre bloggerne Bilder Arkiv

Arkiv måned: januar 2012

Er høyre-epedemien et faktum?

30.jan.2012 @ 22:55 i Blogg 2 kommentarer

Å skrive en status som jeg gjorde i dag på facebook, er nok ikke det smarteste du gjør hvis du øsnker å holde deg unna oppheta diskusjoner. Gjennomgående var poltisk aktive venner kjappe på å diskutere med hverandre og noen brukte også "personangrep-hersketeknikken" og sa at jeg sank til slike lavmål som ikke var meg verdig. LOL, sier jeg. Får de lov til å mene at høyre er bra, skal jeg få lov til å mene at det er dårlig og at det er skummelt med en så massiv økning i medlemsmassen på så kort tid. Det gjelder imidlertid for ethvert parti, selv om jeg sikkert hadde stilt meg noe mindre kritisk til et parti jeg hadde støttet 100 % (jeg har imidlertid ikke tatt noe standpunkt, selv om det er noe tvilsomt at jeg stemmer høyre, Frp eller rødt). 

Bakgrunnen for statusen er, vel, det jeg velger å kalle høyreepedemien samt at unge høyre var på skolen vår i dag, og spurte folk om de ønsket seg billgere røyk og snus samt lenge skjenketider. Avholds som jeg er faller jeg ikke for slike knep og jeg synes det er uetisk å ikke argumentere med politikken deres. Høyres skolepolitikk har iallefall noen gode punkter, så jeg synes de kunne brukt disse argumentene bedre (dog, det skal nevnes at alt dette er basert på ting jeg har hørt/lest i ettertid, personlig dro jeg i eksil akkurat når unge høyre var der og kom ikke tilbake før de hadde forsvunnet over stokk og stein). 

Så, tror du at folk melder seg inn fordi de er enige i politikken? Tror du de melder seg inn fordi det er i vinden? Tror du det er en blanding, eller tror du det er noe annet? 

 

Fantastisk video om kvinners påtatte ubetydelighet

27.jan.2012 @ 15:54 i Blogg 2 kommentarer

Denne videoen beskriver virkelig hvor stor makt mediene har i USA, og derfor synes jeg at amerikaniseringen er litt skummel. Jeg ønsker ikke de samme forholdene som i USA her i landet. Jeg synes det er skummelt at et land som har hatt færre kvinner i regjering enn Kina, Irak, Afghanistan og Cuba, som i tillegg er et land der mediene objektiviserer kvinnen til en ekstrem grad og forteller at de ikke duger - har en økende inflytelse på den norske kulturen. Dette nekter jeg å finne meg i, med andre ord! 

Jeg ble helt betatt av denne filmen. Den er rett og slett utrolig beskrivende for situasjonen i USA som jeg helst ikke vil se snurten av i Norge, selv om jeg må innrømme at jeg allerede ser tendenser i til og med egen adferd.. Dette vil jeg ikke være med på!

Blir Nora Foss utsatt for FOR mye press?

23.jan.2012 @ 21:36 i Blogg 2 kommentarer

I helgen fikk en 15-åring flest stemmer på en delfinale av MGP. Hun heter Nora Foss og deltok med denne sangen. Hun kommenterte selv da navnet hennes til sist ble ropt at at "dette er det jævligste jeg har vært med på" hvor av hun tidligere ropte "Fy faen! Fy faen!" Per Sundnes kommenterte at hun ikke måtte banne så mye fordi det tok seg fryktelig dårlig ut med tanke på at hun bare er 15. Jeg har full forståelse for all banningen. 

.. Den første tanken som slo meg var "jeg trodde man måtte være med på mgp. jr. fram til man er 16..?" hvor av jeg ble forvirret, men innså at det antagelig var OK å ha henne med siden hun stod foran meg på TV-skjermen og sang så vakkert. Det jeg lurer på, er om det egentlig er helsemessig å ha en så ung person med på MGP? Nora Foss har tidligere vært med på The Oprah Winfrey Show, og en hel del andre imponerende ting. Hun synger flott og sangen er nydelig. Hun har kanskje en sjanse i selveste ESC, også. Men, det jeg altså lurer på, er om hun kanskje, muligens er litt for ung til å takle alt presset? Press er nemlig ikke til å spøke med. 

Så.. hva mener dere? Har Nora Foss det som trengs for å vinne den norske mgp finalen og evt. hele ESC? og sist, men ikke minst.. blir Nora Foss utsatt for FOR mye press?  

XoXo Sigrid, som måtte begynne å blogge igjen fordi blogg-terminen visstnok ikke sluttet før til sommeren. 

  • Bioskop 18, Nore og Uvdal
    Jeg heter Sigrid, blir straks 18 og går siste året på studiespesialisering, hvor jeg har media. Jeg kan bli sterkt provosert, veldig engasjert og veldig rørt av mediene våre. Bloggen er medierelatert, men det betyr på ingen måte at den er uinteressant. Enjoy!
  • Jeg har media på skolen, og vi har fått beskjed om å lage en blogg i mediafaget, slik at vi kan vise kompentansen vår her også. Hittil har jeg posta mest nyheter og tanker rundt dem, men anser det som greit også ettersom media handler mye om nyheter og informasjon.
  • Bioskop (ikke biskop!) er det fremviserapparatet Max Skladanowski brukte da han i April 1896 viste frem levende bilder på Circus Varieté i Norge for en offentlig forsamling for første gang. Publikum fikk se en femten minutter lang film, som var satt sammen av dans, bryting, akrobatikk og humoristiske innslag.
hits