Forsiden De andre bloggerne Bilder Arkiv

Arkiv måned: januar 2011

Vi trenger en balanse mellom demokrati og ytringsfrihet!

29.jan.2011 @ 17:28 i Blogg 7 kommentarer
I mediafaget nå er det snakk om demokrati, ytringsfrihet og sensur.  En viktig ting som da kommer opp er om slike meninger som ytret over burde sensureres eller ikke. Personlig oppfatter jeg ikke denne gruppen som morsom i det hele tatt, kun støtende og jeg vet med meg selv at hadde jeg vært en av Norges nye landsmenn hadde jeg blitt skikkelig lei meg om jeg så denne gruppen.

Tingen er at demokrati i bunn og grunn handler om at alle er like mye verd og har en lik rett til å ytre meningene sine. Det å ha et demokrati og ytringsfrihet bærer med seg ansvar for at man forstår at ting kan bli oppfattet som krenkende og at man forstår at alle er verd like mye. Når jeg ser slike grupper som den som er avbildet her, blir jeg fantastisk provosert. Er det noe jeg ikke kan fordra er det slike nedlatende meninger fordi det strider i mot normene jeg er blitt oppdratt til å følge.

Poenget er at selv om vi har ytringsfrihet og kan si hva vi vil når vi vil, hvordan vi vil det, har vi et ansvar for at det vi ikke sier er krenkende. Vi har fått ytringsfriheten og nå må vi bevise at vi er verdt den!

Afghan Girl

28.jan.2011 @ 12:52 i Blogg 7 kommentarer

Bilde nummer en var på forsiden av National Geographic i 1985, og bilde nummer to er av den samme personen 15 år etter. Bilde nummer en ble tatt i en flyktningleir i Afghanistan, og det var det første bildet som noen gang ble tatt av jenta. Steve McCurry tok bildet, og tjente seg relativt rik på det fordi bildet er såpass fengende. Han er virkelig heldig med kontrastene og jentas blikk gjør bildet utrolig fascinerende.

Da bilde nummer to ble tatt av henne (noensinne), var hun gift og hadde barn. Hun var imidlertid fattig og hadde ingen anelse om at bildet av henne ble verdenskjent. Hva synes du om at Steve McCurry tjente seg rik, mens jenta levde/lever resten av livet sitt i fattigdom? Hadde det ikke vært noen henne, hadde jo han aldri blitt rik. Er dette utnyttelse mediebransjen står for og som vi må leve med, eller er det faktisk urettferdig?

Hei, verden!

27.jan.2011 @ 12:53 i Blogg 1 kommentar

I media har vi fått en oppgave om å oppdrette en medieblogg. Tanken er altså å utforme denne bloggen og skrive om media-relaterte saker. Du tenker kanskje "Greit, men hvorfor i svarteste natta har du kalt bloggen din for bioskop?".

Bioskop (ikke biskop!) er det fremviserapparatet Max Skladanowski brukte da han i April 1896 viste frem levende bilder på Circus Varieté i Norge for en offentlig forsamling for første gang. Publikum fikk se en femten minutter lang film, som var satt sammen av dans, bryting, akrobatikk og humoristiske innslag. Så vet du det!

  • Bioskop 17, Nore og Uvdal
    Jeg heter Sigrid, blir straks 18 og går siste året på studiespesialisering, hvor jeg har media. Jeg kan bli sterkt provosert, veldig engasjert og veldig rørt av mediene våre. Bloggen er medierelatert, men det betyr på ingen måte at den er uinteressant. Enjoy!
  • Jeg har media på skolen, og vi har fått beskjed om å lage en blogg i mediafaget, slik at vi kan vise kompentansen vår her også. Hittil har jeg posta mest nyheter og tanker rundt dem, men anser det som greit også ettersom media handler mye om nyheter og informasjon.
  • Bioskop (ikke biskop!) er det fremviserapparatet Max Skladanowski brukte da han i April 1896 viste frem levende bilder på Circus Varieté i Norge for en offentlig forsamling for første gang. Publikum fikk se en femten minutter lang film, som var satt sammen av dans, bryting, akrobatikk og humoristiske innslag.
hits