Forsiden Hva er "bioskop"? Bilder Arkiv

"40 år siden det ikoniske bildet av «napalm-jenta» "

02.06.2012 @ 13:35 i Blogg 2 kommentarer

er overskriften på denne artikkelen som ligger på forsiden av VG.no i dag. Vi har sett mye til nettopp dette bildet i media-faget, og derfor syntes jeg det var spennende å lese om hva som skjedde med jenta etter at dette bildet ble tatt. I dag er hun faktisk FN-ambassadør for krigsofre, noe hun aldri hadde oppnådd om ikke den amerikanske fotografen som tok bildet av henne hadde krevd at hun ble behandlet. Da hadde hun mest sannsynlig vært borte fra jordens overflate for nesten 40 år siden.


 

2 kommentarer

Postet av: Helene

Utrolig å høre at "bare" et bilde får så store virkninger!
Dato: 04.06.2012 Tid: 21:11 URL: http://heeily.wordpress.com/

Postet av: Marit

Hmmm, men husker jeg feil da vi diskuterte om dette bildet var redigert? Uansett er dette, som du sa, et ikonisk bilde som kommer til å minne oss om krigenes grusomhet i lang tid fremover.
Dato: 04.06.2012 Tid: 21:17 URL: http://hatpeople.blogspot.no/

Skriv en ny kommentar

  • Bioskop 18, Nore og Uvdal
    Jeg heter Sigrid, blir straks 18 og går siste året på studiespesialisering, hvor jeg har media. Jeg kan bli sterkt provosert, veldig engasjert og veldig rørt av mediene våre. Bloggen er medierelatert, men det betyr på ingen måte at den er uinteressant. Enjoy!
  • Jeg har media på skolen, og vi har fått beskjed om å lage en blogg i mediafaget, slik at vi kan vise kompentansen vår her også. Hittil har jeg posta mest nyheter og tanker rundt dem, men anser det som greit også ettersom media handler mye om nyheter og informasjon.
  • Bioskop (ikke biskop!) er det fremviserapparatet Max Skladanowski brukte da han i April 1896 viste frem levende bilder på Circus Varieté i Norge for en offentlig forsamling for første gang. Publikum fikk se en femten minutter lang film, som var satt sammen av dans, bryting, akrobatikk og humoristiske innslag.
hits