Forsiden Hva er "bioskop"? Bilder Arkiv

The wave - manipulering i dag

07.des.2011 @ 20:14 i Blogg 6 kommentarer

For noen dager siden så vi "The wave" på skolen. Den handler om en lærer som manipulerer elevene sine slik som Hitler gjorde under 2. verdenskrig. Denne filmen fikk meg naturligvis til å tenke på hvordan vi blir manipulert til å ha visse meninger i dagens samfunn også. Jeg tenker naturligvis som mange andre på skjønnhetsidealet som finnes i verden. Jeg synes for eksempel at jenter med ekstremt tynne bein er fint, men er det egentlig det?

Mediene har bestemt at jeg skal mene det, de har faktisk det. Grunnen til at jeg dro opp akkurat dette eksemplet fordi jeg nylig fikk en bok med sitater i. Et av dem var noe lignende "jeg har aldri møtt en kvinne som tror at hun har pene ben, og hvis hun mot formodning skulle like dem, har hun ikke en mage hun er fornøyd med". Jeg synes det er trist og absurd at mediene har så mye makt over oss på den negative måten.

The wave var imidlertid en utmerket film som virkelig fikk meg til å tenke en del. Har du sett den? Hva synes du?

 

6 kommentarer

Postet av: Viel

Det sitatet var virkelig en tankevekker. Og dessverre litt for sant...

Filmen virker interessant nok, så den må nok sees! :)
Dato: 07.des.2011 Tid: 21:51 URL:

Postet av: Marit

Har ikke sett filmen, bare hørt om den. Jeg tenker sånn at jeg var mer hjernedød zombie når jeg var 14, nå er liksom ikke tynne bein min første prior... Syns fek.s at Adele er fantastisk vakker, og ikke for å være frekk eller noe, men hun er liksom ikke den tynneste artisten (heldig vis!)

Like vel blir vi påvirket, men jeg tror like vel vi kan være i stand til å ta mer kontroll over hva man syns er vakkert og ikke.
Dato: 07.des.2011 Tid: 22:02 URL:

Postet av: Sigrid

Viel, den var fantastisk tankevekkende!

Marit, ja, det er jeg helt enig i, men tror du Adele synes det selv? Mest sannsynlig ikke.. :/
Dato: 08.des.2011 Tid: 10:24 URL:

Postet av: Sigrid

altså, filmen var tankevekkende**
Dato: 08.des.2011 Tid: 10:25 URL:

Postet av: Idaaaaa

Åja! Den får deg til å tenke! Personlig synes jeg filmen ble litt ekkel, fordi den fremstiller andre verdenskrig så godt - altså med tanke på hvordan folk faktisk brukte egen makt til å hjernevaske andre. I tillegg fremstilte filmen det slik at de som ofte var litt utenfor samfunnet og fellesskapet var de mest ekstreme, og det kan få deg til å tenke "hvis alle blir flinkere til å integrere alle i et fellesskap, kan flere av verdens konflikter løses"? Selvfølgelig vil det nok ikke løse alle verdens problemer. Man kanskje at dersom alle hadde blitt flinkere til å ta de som står utenfor fellesskapet inn i varmen - kanskje ting kunne bedra seg? Da ville kanskje ikke disse enkeltpersonene som tyr til desperate forsøk for og synes i samfunn begå slike forferdelig handlinger.. Så altså ja - filmen påvirka iallefall meg ganske mye. Selv om filmen i seg selv ikke var særlig ekkel/skummel :p
Dato: 10.des.2011 Tid: 21:30 URL: http://boblibob.blogspot.com

Postet av:

Helt enig! Jeg satt igjen med en guffen følelse i en lang stund etterpå. Det er en veldig god tanke som filmen nok oppfordrer til ja, og jeg er helt enig med tankegangen din. Kanskje det er nettopp det vi burde gjøre, selv om dette ikke alltid er særlig lett. Takk for finfin kommentar!
Dato: 12.des.2011 Tid: 23:35 URL:

Skriv en ny kommentar

  • Bioskop 18, Nore og Uvdal
    Jeg heter Sigrid, blir straks 18 og går siste året på studiespesialisering, hvor jeg har media. Jeg kan bli sterkt provosert, veldig engasjert og veldig rørt av mediene våre. Bloggen er medierelatert, men det betyr på ingen måte at den er uinteressant. Enjoy!
  • Jeg har media på skolen, og vi har fått beskjed om å lage en blogg i mediafaget, slik at vi kan vise kompentansen vår her også. Hittil har jeg posta mest nyheter og tanker rundt dem, men anser det som greit også ettersom media handler mye om nyheter og informasjon.
  • Bioskop (ikke biskop!) er det fremviserapparatet Max Skladanowski brukte da han i April 1896 viste frem levende bilder på Circus Varieté i Norge for en offentlig forsamling for første gang. Publikum fikk se en femten minutter lang film, som var satt sammen av dans, bryting, akrobatikk og humoristiske innslag.
hits