Forsiden Hva er "bioskop"? Bilder Arkiv

Bruker hanekam i leppene

16.okt.2011 @ 20:54 i Blogg 4 kommentarer

..Er overskriften på en av dagbladets nyheter i dag. Svenske haner avles opp for at hanekammen skal kunne brukes i folks lepper for at de skal bli større. Det er ulovlig å teste sminke og hygieneprodukter på dyr innad i EU og Sverige, men det er altså ikke forbudt å bruke deler av dyr i skjønnhetsprodukter. Spør du meg, er imidlertid dette nokså groteskt og uetisk. 

Hanene som ble brukt, ble avlet opp i 28 uker, og hadde så store hanekammer at de hang nedover øynene på dem, kom det fram i et radioprogram. De ser altså ikke ut som hanen på bildet under. 
 Jeg lurer på hva det feiler mennesker som ønsker seg en hanekam i leppa. Personlig er fjærkrek noe av det ekleste jeg vet, og jeg blir småkvalm av bare å tenke på det. 

Les mer her. 

Hva synes du om dette? Ville du ha hatt en del av en fugl i kroppen din? 

4 kommentarer

Postet av: Sigrid Elise

Rett og slett forferdelig. Ikke å snakke om engang. Helt klart misbruk av dyr. Hvordan hadde du følt det om de blei avla opp eller født for at noen skulle ta pelsen din eller hanekammen for den saks skyld. NEI, NEI, NEI.
Dato: 18.okt.2011 Tid: 11:57 URL: http://www.sigridelise.blogspot.com

Postet av: Helene

Personlig ville jeg ikke hatt noe i leppa, i hvertfall ikke noen hanekam! Tenker bare æsj med en gang jeg. Men hvis noen vil det tenker jeg at jaja, hver så god, jeg skal ikke stoppe deg. Jeg syns heller ikke at det er dyremishandling, det er ikke akkurat som at de piner dem til døde eller skjære av hanekammen mens de lever. Dette er dyr som uansett skulle slaktes, så hvis dem kan bruke hanekammen så er det ikke noe problem for meg. Men noe annet som sto i nyheten var at de bodde i trange bur, det syns jeg er uetisk.
Dato: 20.okt.2011 Tid: 19:49 URL: http://heeily.wordpress.com/

Postet av: Marit

NEI, jeg kunne ikke tenke meg å ha noe med fjær i leppa. Dessuten syns jeg det er helt grusomt at dyr skal brukes til VÅR besettelse av å være vakre. Og da kan man igjen spørre seg selv; hva er vakkert?
Dato: 21.okt.2011 Tid: 20:00 URL:

Postet av: Julie

Egentlig er det bare sykt! Rett og slett.
Dato: 06.nov.2011 Tid: 17:57 URL: http://mediejuliee.blogspot.com

Skriv en ny kommentar

  • Bioskop 17, Nore og Uvdal
    Jeg heter Sigrid, blir straks 18 og går siste året på studiespesialisering, hvor jeg har media. Jeg kan bli sterkt provosert, veldig engasjert og veldig rørt av mediene våre. Bloggen er medierelatert, men det betyr på ingen måte at den er uinteressant. Enjoy!
  • Jeg har media på skolen, og vi har fått beskjed om å lage en blogg i mediafaget, slik at vi kan vise kompentansen vår her også. Hittil har jeg posta mest nyheter og tanker rundt dem, men anser det som greit også ettersom media handler mye om nyheter og informasjon.
  • Bioskop (ikke biskop!) er det fremviserapparatet Max Skladanowski brukte da han i April 1896 viste frem levende bilder på Circus Varieté i Norge for en offentlig forsamling for første gang. Publikum fikk se en femten minutter lang film, som var satt sammen av dans, bryting, akrobatikk og humoristiske innslag.
hits