Forsiden Hva er "bioskop"? Bilder Arkiv

Privat informasjon

10.mai.2011 @ 14:41 i Blogg 0 kommentarer

Dette er en blogg og på blogger er det vanlig å legge ut relativt privat informasjon. Bilder, informasjon om livet også videre. Dette vil også si at ved hjelp av oversettelsesprogram som google translate kan hele verden lese om nettopp deg. 

 

Dette er i grunn ikke noe jeg ser på som spesielt skremmende. Noe som derimot kan være skremmende er folk som driver med identitetstyveri. Disse menneskene kan hyppig oppdatere bilder på profilene sine de måtte ha på et eller annet sosialt medie fordi du til stadighet legger ut bilder av deg selv og de personene vedkomne snakker med vil mest sannsynlig tro at "du" er en ekte person. 

 

En annen ting med dette som kan være ganske ubehagelig er at disse menneskene kan skrive ting du på ingen måte står inne for. For eksempel ha en god del kommunikasjon med eldre mennesker av en seksuell sort. På Gol var det et sånt tilfelle, og det var mildt sagt stygt. Noen hadde lekt seg på en persons bekostning og hun ble til stadighet kontaktet av folk som skulle snakke med henne og "den lekne" mora hennes som gjerne ville "leke" sammen. Usj! 

 


Bloggsensasjonen Voe har vært utsatt for identitetstyveri.. 

 

I tillegg burde man ikke legge ut informasjon som gjør at mennesker du ikke aner hvem er kan finne ut hvor i verden du befinner deg. Vi har nok alle fått streng beskjed om dette av paranoide mødre,  og strenge lærere som har lært oss om nett-vett og til en viss grad har det også fungert. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

  • Bioskop 17, Nore og Uvdal
    Jeg heter Sigrid, blir straks 18 og går siste året på studiespesialisering, hvor jeg har media. Jeg kan bli sterkt provosert, veldig engasjert og veldig rørt av mediene våre. Bloggen er medierelatert, men det betyr på ingen måte at den er uinteressant. Enjoy!
  • Jeg har media på skolen, og vi har fått beskjed om å lage en blogg i mediafaget, slik at vi kan vise kompentansen vår her også. Hittil har jeg posta mest nyheter og tanker rundt dem, men anser det som greit også ettersom media handler mye om nyheter og informasjon.
  • Bioskop (ikke biskop!) er det fremviserapparatet Max Skladanowski brukte da han i April 1896 viste frem levende bilder på Circus Varieté i Norge for en offentlig forsamling for første gang. Publikum fikk se en femten minutter lang film, som var satt sammen av dans, bryting, akrobatikk og humoristiske innslag.
hits