Forsiden Hva er "bioskop"? Bilder Arkiv

Å bruke medier etter egne behov

07.apr.2011 @ 13:13 i Blogg 1 kommentar

Å bruke medier etter egne behov er en ganske selvsagt ting å gjøre. Når vi skriver på en blogg skriver vi det vi trenger å få ut. Når vi sender en melding på facebook, mobilen eller tar kontakt med mennesker på andre måter, enten av praktiske eller psykiske årsaker, gjør vi det på grunnlag av våre egne behov. Vi utformer dem også slik vi selv ønsker. 

Når vi organiserer volleyballtreninger via meldinger på facebook gjør vi det av praktiske årsaker. Når vi randomly starter en samtale, kan det kanskje virke vanskelig å forstå hva slags behov som befinner seg bak dem. Likevel er de der. Behovet for å være sosial kan også komme til uttrykk gjennom mediene. 

Når vi leser aviser på trykk, nettaviser, blogger eller annet lesestoff via mediene, leser vi det vi har lyst til å lese. Altså, vi får tilfredsstilt underholdningsbehovet vårt. Vi for også tilfredsstilt vårt behov for å oppdatere oss på hva som skjer i verden om det skulle være av interesse. Det er altså en hel del behov vi får dekt gjennom mediene og vi bruker mediene på en slik måte at de automatisk dekker behovene våre. 

 

1 kommentar

Postet av: ola

Å bruke medier til personlige behov er en ny foreteelse sett i historisk sammenheng. Men for din generasjon er det sjølsagt. Dere har også litt mer avslappa holdninger til at skillet mellom privat og offentlig person blir utviska. Og det spørs om ikke det blir mindre og mindre farlig å være synlig i nettverdenen ettersom mengden av info blir mer og mer overveldende.
Dato: 18.mai.2011 Tid: 14:20 URL:

Skriv en ny kommentar

  • Bioskop 17, Nore og Uvdal
    Jeg heter Sigrid, blir straks 18 og går siste året på studiespesialisering, hvor jeg har media. Jeg kan bli sterkt provosert, veldig engasjert og veldig rørt av mediene våre. Bloggen er medierelatert, men det betyr på ingen måte at den er uinteressant. Enjoy!
  • Jeg har media på skolen, og vi har fått beskjed om å lage en blogg i mediafaget, slik at vi kan vise kompentansen vår her også. Hittil har jeg posta mest nyheter og tanker rundt dem, men anser det som greit også ettersom media handler mye om nyheter og informasjon.
  • Bioskop (ikke biskop!) er det fremviserapparatet Max Skladanowski brukte da han i April 1896 viste frem levende bilder på Circus Varieté i Norge for en offentlig forsamling for første gang. Publikum fikk se en femten minutter lang film, som var satt sammen av dans, bryting, akrobatikk og humoristiske innslag.
hits