Forsiden Hva er "bioskop"? Bilder Arkiv

Hus uten dører

29.mar.2011 @ 13:12 i Blogg 4 kommentarer

Dette innlegget finnes på http://utvei.blogg.no også. 

I sosiologitimen i dag kom Even (fin fyr, men det spiller svært liten rolle i denne sammenhengen) med en teori om enda mer teknologisk nyvinning. Kanskje kommer vi i løpet av de neste 50 åra til å bestille varer over nettet. Muligens sitter det en dame i India som tar imot bestillingen. Hun tjener 30 kr,- i timen og smiler godt av det. Maten kjøres antageligvis ut til forskjellige lagre i forskjellige kommuner og derfra blir de kjørt hjem til de forskjellige husholdningene som har bestilt den forskjellige maten. 

Først så jeg for meg dette som smålig shabby og som ganske lignende praksisen du får på et fly. Jeg så litt for meg krig og matforsyninger, men greia er jo at du kan bestille akkurat det du vil ha. Marit (søt, søt venninne, litt konservativ og bonderomantisk, kanskje) mente imidlertid at dette ville være en forferdelig utvikling. Jeg er enig, for det virker veldig mekanisert og uhyggelig ut. 

Marit sa noe jeg likte. Hun sa at da kunne vi bygge hus uten dører, for hele livet vårt kunne jo være på internett. Vi kunne ha alle vennene våre på facebook, arbeide og bestille mat over internett. "Så slipper vi å være sosiale" sa hun med et ironisk, begeistret smil. 

Butikkturene for meg var viktig da jeg var liten. Jeg elsker å være med mamma på butikken og å treffe, studere og se på mennesker. Jeg tar sjansen på å både hører ut som en freak, og en bonderomantikker, men disse butikkturene var høydepunktet på dagen. Rett og slett. Å være med ville jeg alltid og et samfunn uten butikker høres jo ganske..labert ut i mine ører. 

Likevel er det ikke urealistisk at det skjer. Bøkene gjør man sånn med allerede. Den eneste forskjellen er at man må bygge ut et annet system enn postsystemet for å få det til å gå rundt. Blir det sånn, så blir vi vel vant med det og at vi kom til å ha hele skolen på PC'en var kanskje ikke heller realistisk for tjue år siden. Ey! Ny ide! Vi kan lære oss ting via skype også, når vi bor i hus uten dører. 

Provoserende tanke, right? 

4 kommentarer

Postet av: Viel

Jeg skjønner ikke logikken i at hua ikke skal ha dører?

Dører er liksom ganske relevant i kalde Norge for at vi skal slippe å gå i kjeledresser 24/7, og jeg så ikke helt hvordan det å fjerne dem ville påvirke samfunnet vårt. Men bare så det er sagt; jeg syns det var en dårlig idé.
Dato: 29.mar.2011 Tid: 14:28 URL: http://viiel.wordpress.com

Postet av: Sigrid

Det er bare det at vi ikke trenger dører for vi kan leve innenfor husets fire vegger og gjøre alt der! :)
Dato: 29.mar.2011 Tid: 14:58 URL: http://utvei.blogg.no

Postet av: Marit

Det finnes ivsse svakheter ved teorien min om hus uten dører: Det kan nemlig være litt vanskelig å føde barn gjennom internett. Med mindre jordmødre legger ut en video på youtube, der de forklarer hvordan man skal føde... Men poenget mitt kom i det minstre frem da.
Dato: 03.apr.2011 Tid: 19:47 URL: http://hatpeople.blogspot.com/

Postet av: ola

Hva skal vi da med hus i det heile tatt? Viss vi lever virtuelle liv, kan vi vel også leve i virtuelle hus? Det blir på en måte som å spille Civilisation eller andre spill der du bygger din egen verden. Og når den virtuelle matleveransen stanser, har du mista alle liva dine og må begynne på brettet på nytt. Eller, er det en logisk brist her et sted?

Til så lenge sier jeg som cowboyen: My home is where I hang my hat!
Dato: 27.apr.2011 Tid: 11:26 URL:

Skriv en ny kommentar

  • Bioskop 17, Nore og Uvdal
    Jeg heter Sigrid, blir straks 18 og går siste året på studiespesialisering, hvor jeg har media. Jeg kan bli sterkt provosert, veldig engasjert og veldig rørt av mediene våre. Bloggen er medierelatert, men det betyr på ingen måte at den er uinteressant. Enjoy!
  • Jeg har media på skolen, og vi har fått beskjed om å lage en blogg i mediafaget, slik at vi kan vise kompentansen vår her også. Hittil har jeg posta mest nyheter og tanker rundt dem, men anser det som greit også ettersom media handler mye om nyheter og informasjon.
  • Bioskop (ikke biskop!) er det fremviserapparatet Max Skladanowski brukte da han i April 1896 viste frem levende bilder på Circus Varieté i Norge for en offentlig forsamling for første gang. Publikum fikk se en femten minutter lang film, som var satt sammen av dans, bryting, akrobatikk og humoristiske innslag.
hits