Forsiden Hva er "bioskop"? Bilder Arkiv

Innsiden betyr ingenting i forhold til utsiden!

23.feb.2011 @ 17:28 i Blogg 14 kommentarer


Dette bildet er tatt av Kalle Gustafsson og funnet her (bildene hans er fantastiske).

Når noen sier at utseendet ikke betyr noe, blir jeg rett og slett provosert fordi det er tvers igjennom bullshit. Utseende betyr alt for mye i alle sammenhenger. Mennesker som blir betraktet som "pene" er mer attraktive på arbeidsmarkedet, de får lettere nye kontakter og en undersøkelse det var snakk om i sosiologien viste at de som ble betraktet som "pene" til og med tjente mer!

Mennesker som er fine inni, får ikke disse fordelene. Om en person som sitter i et politisk parti skal ha mye med media å gjøre, og det står mellom to stykker skal den som er er innenfor minst av kriteriene for "pen" være sabla mye mer dyktig enn den som gjør det for å få jobben. Hvem av dem som har den mest elskverdige personligheten blir det blåst en lang masj i - ergo innsiden betyr ikke særlig mye.

Det er lettere for pene mennesker å leve rett og slett, i sosiologitimen der vi diskuterte dette kom det fram en teori om at pene mennesker visste at de var pene og dermed fikk mer selvtillit og på denne måten "skårte høyere" med førsteinntrykket sitt. Jeg tror det kan ligge litt i denne teorien, men tror i all hovedsak at vi stort sett tenker for mye på overflaten. Eller hva?

14 kommentarer

Postet av: Elizabeth

Er så enig i det du skriver her!
Dato: 23.feb.2011 Tid: 17:56 URL: http://misjelle.blogspot.com

Postet av: Chalten

Jeg tror ogsaa det er mye sant i dette, dessverre. Paa mandag skal vi ha "Attraction" som tema i psykologiforelesningen. Blir spennende aa se hva hun sier om det.
Dato: 23.feb.2011 Tid: 22:00 URL: http://www.chalten.blogg.no

Postet av: comets

fin blogg du har der <3
Dato: 23.feb.2011 Tid: 23:49 URL: http://www.comets.blogg.no

Postet av: Lisa Laugen

Bra skrevet, og sant det du skriver!
Dato: 24.feb.2011 Tid: 00:20 URL: http://lisalaugen.blogg.nol

Postet av: Lisa

Er enig i det du skriver!

Alt er like spennende og det du skriver på bloggen, får meg til å se ting fra andre sider:)
Dato: 24.feb.2011 Tid: 01:54 URL: http://www.honesty.blogg.no

Postet av: JH♥

Ja! helt enig i det du sier! utseende betyr mye.

Bra skrevet :)

PS: Kommenterer alltid tilbake!♥
Dato: 24.feb.2011 Tid: 09:30 URL: http://www.juliehaldorsen.blogg.no

Postet av: Marit

Jeg er en sånn som sier at utseende ikke betyr noe, men til og med jeg vet at det er viktig! Jer tenker også at pene mennesker har et lettere liv, rett og slett fordi man blir minnet på hvor viktig det er å væer pen til en hver tid!

Utseende handler også mye om hva vi har blitt sosialisert til å mene er fint, for min del er utstråling noe som gjør et menneske vakkert, for andre kan det være noe heeelt annet.
Dato: 24.feb.2011 Tid: 16:50 URL: http://hatpeople.blogspot.com/

Postet av: Astrid

Livet er urettferdig, og det bevises gang på gang.

Men hvis man tenker lit mer morsomt, så tenk om alle hadde vært like pene. Da hadde det jo ikke vært noe gøy å vært pen lenger. Men da hadde alle tjent like mye kanskje? ahaa..
Dato: 24.feb.2011 Tid: 17:51 URL:

Postet av: Ingebjørg

Så lenge mye dreier seg om å ta seg ut, er det ikke noe rart at det gjenspeiler seg i alle deler av samfunnet. Surt men dessverre sant! Feministene på 70- tallet gjorde både opprør mot kjønnrollene og "dolledamene". Kanskje det er på tide at noen av dere 90-talls "berter" tar et oppgjør med "bertestempelet", kaster mascaraen, bh-en og de uekte blonde lokkene og påny drar igang kampen for likelønn, den er nemlig langt fra vunnet enda. Jeg tror nemlig at hvis en har noe viktig å kjempe for, så er det de indre verdiene som teller, og da forsvinner kanskje etterhvert denne usannsynlige fokuseringa på det ytre. Livet er for mange lett å leve - det skal kjempes litt - det er det som gir vekst!! God ferie;)
Dato: 24.feb.2011 Tid: 19:09 URL:

Postet av: Speilvendt

Vel, når det kommer til jobb og sosiale settinger, har utseendet selvfølgelig en stor rolle. Når det kommer til det viktige...kjærlighet, handler det om det indre (før eller siden...).
Dato: 26.feb.2011 Tid: 21:33 URL: http://speilvendt.org

Postet av: Lisbeth

Du har veldig rett! Mange bestemmer for eksempel hvem de liker og hvem de ikke kan fordra bare på grunn av utseende ? noe som selvsagt er helt forkastelig (Men det er dessverre realiteten). ?Speilvendt? har heldigvis et godt og riktig poeng; vår indre skjønnhet blir før eller siden avgjørende i et kjærlighetsforhold. Kanskje har de ?pene? fordeler med at de lettere kommer i kontakt med andre mennesker, men dersom personligheten er dårlig vil ikke et forhold vare i lengden. Slik er det!
Dato: 06.mar.2011 Tid: 18:35 URL: http://lillebeth.blogg.no

Postet av: Tampongfest

SV: Takk =)
Dato: 08.mar.2011 Tid: 12:32 URL: http://tampongfest.blogg.no

Postet av: Niina

Du har et poeng, men personlig så synes jeg faktisk at utseende spiller stor rolle i de fleste sammenhenger.
Dato: 12.mar.2011 Tid: 19:11 URL: http://www.nikath.com

Postet av: ThereseHansen

Utseende betyr mye, men jeg synes personligheten også betyr mye!
Dato: 21.mar.2011 Tid: 23:27 URL: http://thereserhansen.blogg.no

Skriv en ny kommentar

  • Bioskop 17, Nore og Uvdal
    Jeg heter Sigrid, blir straks 18 og går siste året på studiespesialisering, hvor jeg har media. Jeg kan bli sterkt provosert, veldig engasjert og veldig rørt av mediene våre. Bloggen er medierelatert, men det betyr på ingen måte at den er uinteressant. Enjoy!
  • Jeg har media på skolen, og vi har fått beskjed om å lage en blogg i mediafaget, slik at vi kan vise kompentansen vår her også. Hittil har jeg posta mest nyheter og tanker rundt dem, men anser det som greit også ettersom media handler mye om nyheter og informasjon.
  • Bioskop (ikke biskop!) er det fremviserapparatet Max Skladanowski brukte da han i April 1896 viste frem levende bilder på Circus Varieté i Norge for en offentlig forsamling for første gang. Publikum fikk se en femten minutter lang film, som var satt sammen av dans, bryting, akrobatikk og humoristiske innslag.
hits