Forsiden Hva er "bioskop"? Bilder Arkiv

Er eliteskoler et godt alternativ?

22.feb.2011 @ 17:31 i Blogg 8 kommentarer

I denne artikkelen diskuteres FRP's skolepolitkk. FRP mener at lik støtte til offentlige og private skoler, lærerevaluering, karakterer fra og med femte klasse og privatiseringen av SFO-ordningen er sentrale punkter i forberedingen av  skolesystemet.

Marianne Aasen mener imidlertid at dette vil ødelegge et allerede velfungerende skolesystem, at det vil føre til store klasseskiller, fordi de gode lærerne vil få god betaling på de gode skolene og de flinke elevene dermed søker seg dit. At det da vil føre til at de skoleflinke elevene blir bedre, mens de mindre skoleflinke elevene blir "glemt".

Jeg ser ikke egentlig hvordan dette er et problem. Når det er forskjellige skoler med forskjellige karakternivåer vil det jo være mye lettere å gi elevene den utfordringen og utviklingen de trenger og fortjener! Dessuten synes jeg det er helt idiotisk å ikke løfte opp de skoleflinke elevene fordi man er for opptatt av å løfte de mindre flinke.

Hva mener du? 

8 kommentarer

Postet av: Marit

For meg vil dette bli litt feil fordi det mest sannsynlig vil bli slik at det koster å gå på de gode skolene, på den måten kan bare de rike skoleflinke gå på en slik skole. Jeg er selvfølgelig for at alle skal ha et må å strekke seg etter, men har en følelse av at dette kan føre til en del sosiale skiller.
Dato: 23.feb.2011 Tid: 09:13 URL: http://hatpeople.blogspot.com/

Postet av: ola

Hva er en eliteskole? Er eliten de som har penger og kan kjøpe seg en egen lærer slik det var for 150 år siden? Er eliten de som har høyest IQ i følge testsystemet? Er eliten de mest arbeidssomme? Er eliten de mest kreative? Som du skjønner så meiner jeg at heile begrepet er tullete. Frp og noen andre meiner at privatskoler gir bedre læring, men de vil ikke støtte muslimske skoler. Da ender de opp med at de meiner at det skal være økonomisk likestilling for alle offentlige og private skoler som Frp ikke har noe i mot. Hva slags demokratisk tankegang er dette? Og jeg må jo spørre dere: opplever dere at det er noe problem sånn som vi jobber i en offentlig skole i forholdet mellom skoleflinke og de som sliter?
Dato: 23.feb.2011 Tid: 09:50 URL:

Postet av: Sigrid

Haha, jeg ser poenget ditt, og jeg skjønner at det der kan bli problematisk, jeg tenkte i utgangspunktet de med de beste karakterene.

Jeg opplever ikke at det er et problem på VGS, nei. På ungdomsskolen var det helt klart et problem. De som sleit fikk ekstrahjelp mens de som tok ting lett, vel.. de satt der da. Jeg er i grunn ikke helt sikker på hva jeg mener om saken, men jeg synes faktisk ikke det virker som en dum idé, selv om hele greia kanskje er en smule overdramatisert.
Dato: 23.feb.2011 Tid: 09:54 URL: http://bioskop.blogg.no

Postet av: JH♥

Vet ikke!

Kjempe fin blogg i vertfall :)

PS: Kommenterer alltid tilbake!♥
Dato: 23.feb.2011 Tid: 10:48 URL: http://www.juliehaldorsen.blogg.no

Postet av: Bordellet

Vi tror dette er problematisk... Enige med Ola! Men fint at du tar det opp, du har en fin blogg :)
Dato: 23.feb.2011 Tid: 23:55 URL: http://bordelletibergen.blogg.no

Postet av: Mai Lill

Syntes ting fungerer greit som de er idag.Og kan skjønne de med skeptisk til FRP sin skolepolitikk. Skjønner ikke helt hvorfor de skal drive å endre på ting hele tiden. Har trua på at man nå skal innføre en type skolepolitikk og la den være sånn noe år slik at folk kan venne seg til den. For idag skjer det jo noe nytt hele tiden, man rekker jo ikke å lære seg det nye før man må begynne å lære seg noe nytt igjen.
Dato: 24.feb.2011 Tid: 13:30 URL:

Postet av: Johnny B. Good

Jeg mener i høyeste grad at dette er veien å gå. I dagens offentlige skole legges hele tiden undervisningen opp etter de svakeste elevene. Dette fører til at de sterkere elevene mangler utfordring, og følgelig ofte kjeder seg, og ikke minst har mer tid til å finne på ugagn. Ved å ha et mer gradert skolesystem vil det være lettere å gi samtlige en undervisning tilpasset deres nivå. Om dette bør foregå på forskjellige skoler eller om man heller skiller mellom A,B og C klasser på en og samme skole er en annen sak.
Dato: 24.feb.2011 Tid: 16:11 URL: http://johnnybegood.blogg.no

Postet av: Veronica

Syntes du hadde en veldig pen blogg, det må sies!!

Og om FrP faktisk har sagt at det norske skolesystemet fungerer så sier det jo alt om dem. Det handler ikke om å lage super-elever, det handler om å tilpasse behov. Jeg tror heller ikke egne skoler er løsningen, da må vi jo ha "ikke så flink-skoler" også, for det er jo også et behov! Men heller få til egne klasser, grupper, eller noe sånt på de skolene vi har. Og heller ha utvalgte lærere til utvalgte grupper, noen lærere har mer tålmodighet med de ikke så flinke, noen er fantastiske i å få de flinkeste til å trives. Folk, lærere og elever, er forskjellige.

Og jeg skulle gjerne ha gått på en slik "spesialskole", for jeg hatet meg på skolen i alle år. Jeg lå hundre mil faglig foran alle andre - men fikk jeg noe ekstraarbeid? Nei, man satt og kjedet seg i 50 minutter i stedet for. Eller ble kjeftet på. Men om jeg kunne dra til en gruppe et sted og lære ting i mitt tempo, så kanskje jeg ikke ville følt det i dag?
Dato: 12.mar.2011 Tid: 22:31 URL: http://verosmentalegodtepose.wordpress.com/

Skriv en ny kommentar

  • Bioskop 17, Nore og Uvdal
    Jeg heter Sigrid, blir straks 18 og går siste året på studiespesialisering, hvor jeg har media. Jeg kan bli sterkt provosert, veldig engasjert og veldig rørt av mediene våre. Bloggen er medierelatert, men det betyr på ingen måte at den er uinteressant. Enjoy!
  • Jeg har media på skolen, og vi har fått beskjed om å lage en blogg i mediafaget, slik at vi kan vise kompentansen vår her også. Hittil har jeg posta mest nyheter og tanker rundt dem, men anser det som greit også ettersom media handler mye om nyheter og informasjon.
  • Bioskop (ikke biskop!) er det fremviserapparatet Max Skladanowski brukte da han i April 1896 viste frem levende bilder på Circus Varieté i Norge for en offentlig forsamling for første gang. Publikum fikk se en femten minutter lang film, som var satt sammen av dans, bryting, akrobatikk og humoristiske innslag.
hits