Forsiden Hva er "bioskop"? Bilder Arkiv

Selvoppfyllende profeti - en liten tankevekker

14.feb.2011 @ 09:16 i Blogg 8 kommentarer

 

Jeg så på TV på fredag, og der var det en psykolog som fortalte at det finnes uheldige og heldige mennesker. De menneskene som opplever seg selv som heldige vil hele tiden få bekreftet at de er heldige, på samme måte som de som opplever seg selv som uheldige hele tiden vil få bekreftet det. En som anser seg som heldig, vil nemlig beskrive det som et hell at h*n overlevde en ulykke, mens den som anser seg som uheldig vil se det som en ulykke at det i det hele tatt skjedde.

Jeg synes det er ganske interessant at man faktisk halvveis kan bestemme om man er heldig eller ikke. Det er ikke noe jeg har tenkt på heller, men det er jo virkelig logisk, det er det. Det er en selvoppfyllende profeti, rett og slett.

Jeg er altså heldig, nokså bevisst. Hva er du?

8 kommentarer

Postet av: veroniq mike

superheldig, stortsett. Det er rart sånn der. Fint likevel!
Dato: 14.feb.2011 Tid: 20:18 URL: http://worldofmikee.blogspot.com

Postet av: Lisbeth

Spennende å tenke over hvor mye det faktisk stemmer!
Dato: 14.feb.2011 Tid: 20:37 URL: http://lillebeth.blogg.no

Postet av: Speilvendt

Ja, det stemmer nok! Jeg prøver så godt jeg kan å være positiv, men når det skjer noe, pleier man jo å si "åååh, TYPISK!!" selv om det kanskje ikke er det.
Dato: 14.feb.2011 Tid: 22:47 URL: http://speilvendt.org

Postet av: Helene

Jeg også tror det er mye i det psykologen sier. Og selvfølgelig tenker man negativt på alt som skjer, blir alt negativt uansett om det kanskje var ment positivt... Jeg vet ikke om dere har hørt om boken "The Secret", den handler i hvertfall om at man tiltrekker seg positive ting hvis man er positiv, og motsatt. Så tror det har veldig mye å si og syns det er veldig interessant.
Dato: 15.feb.2011 Tid: 10:56 URL: http://heilly.wordpress.com/

Postet av: Hanne

Jeg har egentlig aldri tenk over det på den måten, men jeg har sagt til meg selv noen ganger om jeg er heldig eller ikke. :) Men jeg mener jo selvfølgelig at jeg er heldig som lever i et rikt og flott land og har en mulighet til å klare meg her i livet pga. dette landet jeg bor i. Men jeg tenker det har også veldig mye å si om du sammenligner. For hvis du sammenligner med hele verden så er nok vi i Norge veldig heldige, men sammenligner du med det landet du bor i og tenker på litt andre ting, kan det faktisk hende at du er ikke så heldig når det kommer akkurat til det. Så er man heldig hvis man bor i et elendig miljø og familie, men et flott land? Hvordan skal vi tenke?
Dato: 15.feb.2011 Tid: 14:08 URL: http://www.kanduse.blogspot.com

Postet av: Bioskop

Helene:

"The Secret" hørtes interessant ut!

Hanne:

I følge psykologen er man heldig så lenge man synes det selv! Det kommer altså ann på psyken. Dersom du bor i et elendig miljø og familie står det nok ikke så bra til med psyken, så jeg tro at en slik person ser verden på en ganske svart måte!
Dato: 15.feb.2011 Tid: 14:17 URL: http://bioskop.blogg.no

Postet av: Maria

Eg er heldig! :)
Dato: 20.feb.2011 Tid: 10:31 URL: http://www.eiforandring.com

Postet av: Elizabeth

Vår egen tankegang har utrolig mye å si for hvordan ting blir :)
Dato: 23.feb.2011 Tid: 17:57 URL: http://misjelle.blogspot.com

Skriv en ny kommentar

  • Bioskop 17, Nore og Uvdal
    Jeg heter Sigrid, blir straks 18 og går siste året på studiespesialisering, hvor jeg har media. Jeg kan bli sterkt provosert, veldig engasjert og veldig rørt av mediene våre. Bloggen er medierelatert, men det betyr på ingen måte at den er uinteressant. Enjoy!
  • Jeg har media på skolen, og vi har fått beskjed om å lage en blogg i mediafaget, slik at vi kan vise kompentansen vår her også. Hittil har jeg posta mest nyheter og tanker rundt dem, men anser det som greit også ettersom media handler mye om nyheter og informasjon.
  • Bioskop (ikke biskop!) er det fremviserapparatet Max Skladanowski brukte da han i April 1896 viste frem levende bilder på Circus Varieté i Norge for en offentlig forsamling for første gang. Publikum fikk se en femten minutter lang film, som var satt sammen av dans, bryting, akrobatikk og humoristiske innslag.
hits