Forsiden Hva er "bioskop"? Bilder Arkiv

"He ain't heavy, he's my brother"

01.feb.2011 @ 14:44 i Blogg 5 kommentarer


Olivia Newton John som synger "He ain't heavy, he's my brother" av Neil Diamond som skrev den til The Hollies.

Hvis det er noe som virkelig har satt sitt preg på mediehistorien, er det Vietnamkrigen. Denne sangen skal ha vært inspirert av at et søsken bar broren sin i sikkerhet etter at han var blitt skadet og ikke kunne gå selv. Da han fikk en kommentar av en soldat om at det så tungt ut skal han ha svart "He ain't heavy, he's my brother". Historien gir meg gåsehud, og det gjør den sikkert for de fleste mennesker verden over.

Jeg vet ikke om dette faktisk har skjedd. Det hevdes at historien er sann, men som vi alle vet har historier en tendens til å bli annerledes, og iallefall på en så lang vei som fra Vietnam til Norge. Jeg vet for eksempel ikke om det er realistisk at reporteren kunne vietnamesisk, eller at den lille gutten kunne engelsk. Det er det som er så kjekt med mediene - de forteller oss hva som har skjedd på en ordentlig måte, og jeg tror det er derfor vi liker dem. De seriøse nyhetskanalene har såpass mye autoritet at vi er helt sikre på at det de sier er riktig.

Tilbake til poenget; denne sangen er vakker og det er denne historien også, enten den er sann eller ikke. Den får oss til å tenke, til å føle, det er rett og slett god formidling og et godt medieuttrykk.

5 kommentarer

Postet av: Maria

Det er eit fantastisk uttrykk og på sin måte eit symbol i seg sjølv. Så då treng den eigentleg ikkje å vera sann, for historia skapar noko i seg sjølv; håp!

Men, ja! Det er heilt sprøtt!! 20TUSEN folk har lest det innlegget om å vera fornøyd med kroppen sin. Eg blir heilt paff! Men det varmar fortsatt aller mest med slike trofaste leserar som deg:)
Dato: 01.feb.2011 Tid: 15:03 URL: http://www.eiforandring.com

Postet av: Maria.

Oi. Om den er sann eller ikke, så var det uansett en himla fin historie.
Dato: 01.feb.2011 Tid: 15:35 URL: http://hervoiceresides.blogg.no

Postet av: Marit

Veldig enig! Jeg er også enig i hva den lille gutten muligens sa. Og selv om den ikke er ekte, er jeg ganske sikker på at noe lignende har hendt, og da er det kanskje håp for oss mennesker da?
Dato: 01.feb.2011 Tid: 17:34 URL: http://hatpeople.blogspot.com/

Postet av: Viel

Så fin historie! Nå fikk jeg også skikkelige frysninger... Men, jeg tenker det er positivt, så; smil.
Dato: 01.feb.2011 Tid: 18:51 URL: http://viiel.wordpress.com

Postet av: marte

det bildet der er så forferdelig (bra, på en måte)
Dato: 02.feb.2011 Tid: 00:10 URL: http://www.maert.blogspot.com

Skriv en ny kommentar

  • Bioskop 17, Nore og Uvdal
    Jeg heter Sigrid, blir straks 18 og går siste året på studiespesialisering, hvor jeg har media. Jeg kan bli sterkt provosert, veldig engasjert og veldig rørt av mediene våre. Bloggen er medierelatert, men det betyr på ingen måte at den er uinteressant. Enjoy!
  • Jeg har media på skolen, og vi har fått beskjed om å lage en blogg i mediafaget, slik at vi kan vise kompentansen vår her også. Hittil har jeg posta mest nyheter og tanker rundt dem, men anser det som greit også ettersom media handler mye om nyheter og informasjon.
  • Bioskop (ikke biskop!) er det fremviserapparatet Max Skladanowski brukte da han i April 1896 viste frem levende bilder på Circus Varieté i Norge for en offentlig forsamling for første gang. Publikum fikk se en femten minutter lang film, som var satt sammen av dans, bryting, akrobatikk og humoristiske innslag.
hits