Forsiden Hva er "bioskop"? Bilder Arkiv

Vi trenger en balanse mellom demokrati og ytringsfrihet!

29.jan.2011 @ 17:28 i Blogg 7 kommentarer
I mediafaget nå er det snakk om demokrati, ytringsfrihet og sensur.  En viktig ting som da kommer opp er om slike meninger som ytret over burde sensureres eller ikke. Personlig oppfatter jeg ikke denne gruppen som morsom i det hele tatt, kun støtende og jeg vet med meg selv at hadde jeg vært en av Norges nye landsmenn hadde jeg blitt skikkelig lei meg om jeg så denne gruppen.

Tingen er at demokrati i bunn og grunn handler om at alle er like mye verd og har en lik rett til å ytre meningene sine. Det å ha et demokrati og ytringsfrihet bærer med seg ansvar for at man forstår at ting kan bli oppfattet som krenkende og at man forstår at alle er verd like mye. Når jeg ser slike grupper som den som er avbildet her, blir jeg fantastisk provosert. Er det noe jeg ikke kan fordra er det slike nedlatende meninger fordi det strider i mot normene jeg er blitt oppdratt til å følge.

Poenget er at selv om vi har ytringsfrihet og kan si hva vi vil når vi vil, hvordan vi vil det, har vi et ansvar for at det vi ikke sier er krenkende. Vi har fått ytringsfriheten og nå må vi bevise at vi er verdt den!

7 kommentarer

Postet av: Hanne

Agree! Bra skrevet, Sigrid =)
Dato: 30.jan.2011 Tid: 01:07 URL: http://kandusemeg.blogspot.com/

Postet av: Hilde

Hei Sigrid :) Jeg liker så godt å lese bloggen din, synes du skriver veldig bra og har egne (og veldig bra) meninger om mye! Derfor følger jeg deg hit også, for å følge med. Du gir meg ofte mye å tenke på med det du skriver! Fortsett å skrive, fortsett å mene og fortsett å bry deg! Du er helt super!! :) Hilsen Hilde
Dato: 30.jan.2011 Tid: 13:20 URL:

Postet av: Bioskop aka Sigrid :)

Så hyggelig å høre, det varmer hjertet mitt!
Dato: 30.jan.2011 Tid: 14:24 URL: http://bioskop.blogg.no

Postet av: Maria

bra sagt! så enig som det går an å bli;)
Dato: 30.jan.2011 Tid: 14:47 URL: http://www.forandring.tk/

Postet av: Viel

Absolutt!

Når vi kommer innpå akkurat slike temaer er det et lite dilemma; FN's menneskerettigheter sier at vi har rett til

-å bli respektert, og være oss selv, osv.

-å ytre våre meninger

Selv om det kan tolkes i alle retninger syns jeg virkelig vår fornuft burde slå inn, og det samme med det vi lærte i barnhagen "Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og forøvrig kan man gjøre som man vil".

Er det virkelig for mye forlangt at man skal holde meningene sine tilbake, når det virkelig er støtende, og noen blir personlig såra av det? NEI! Litt medfølelse og empati må vi da virkelig inneha, hvorfor ikke vise det?
Dato: 30.jan.2011 Tid: 22:49 URL: http://viiel.wordpress.com

Postet av: Ida

Er så enig! Kjenner jeg nesten blir flau av å se sånt! Helt greit at folk har ulikt syn på forskjellig, men enkelte ting er best å holde for seg selv :-)
Dato: 30.jan.2011 Tid: 22:57 URL: http://boblibob.blogspot.com

Postet av: Marit

Støtter den! Og jeg tror alle argumentene mine står i kommentarene, så da bare kopierer jeg og limer inn!
Dato: 31.jan.2011 Tid: 10:51 URL: http://hatpeople.blogspot.com/

Skriv en ny kommentar

  • Bioskop 17, Nore og Uvdal
    Jeg heter Sigrid, blir straks 18 og går siste året på studiespesialisering, hvor jeg har media. Jeg kan bli sterkt provosert, veldig engasjert og veldig rørt av mediene våre. Bloggen er medierelatert, men det betyr på ingen måte at den er uinteressant. Enjoy!
  • Jeg har media på skolen, og vi har fått beskjed om å lage en blogg i mediafaget, slik at vi kan vise kompentansen vår her også. Hittil har jeg posta mest nyheter og tanker rundt dem, men anser det som greit også ettersom media handler mye om nyheter og informasjon.
  • Bioskop (ikke biskop!) er det fremviserapparatet Max Skladanowski brukte da han i April 1896 viste frem levende bilder på Circus Varieté i Norge for en offentlig forsamling for første gang. Publikum fikk se en femten minutter lang film, som var satt sammen av dans, bryting, akrobatikk og humoristiske innslag.
hits