Forsiden Hva er "bioskop"? Bilder Arkiv

Hei, verden!

27.jan.2011 @ 12:53 i Blogg 1 kommentar

I media har vi fått en oppgave om å oppdrette en medieblogg. Tanken er altså å utforme denne bloggen og skrive om media-relaterte saker. Du tenker kanskje "Greit, men hvorfor i svarteste natta har du kalt bloggen din for bioskop?".

Bioskop (ikke biskop!) er det fremviserapparatet Max Skladanowski brukte da han i April 1896 viste frem levende bilder på Circus Varieté i Norge for en offentlig forsamling for første gang. Publikum fikk se en femten minutter lang film, som var satt sammen av dans, bryting, akrobatikk og humoristiske innslag. Så vet du det!

1 kommentar

Postet av: Ingebjørg

Morsomt å vite om! Takk for informasjonen!
Dato: 29.jan.2011 Tid: 23:57 URL:

Skriv en ny kommentar

  • Bioskop 17, Nore og Uvdal
    Jeg heter Sigrid, blir straks 18 og går siste året på studiespesialisering, hvor jeg har media. Jeg kan bli sterkt provosert, veldig engasjert og veldig rørt av mediene våre. Bloggen er medierelatert, men det betyr på ingen måte at den er uinteressant. Enjoy!
  • Jeg har media på skolen, og vi har fått beskjed om å lage en blogg i mediafaget, slik at vi kan vise kompentansen vår her også. Hittil har jeg posta mest nyheter og tanker rundt dem, men anser det som greit også ettersom media handler mye om nyheter og informasjon.
  • Bioskop (ikke biskop!) er det fremviserapparatet Max Skladanowski brukte da han i April 1896 viste frem levende bilder på Circus Varieté i Norge for en offentlig forsamling for første gang. Publikum fikk se en femten minutter lang film, som var satt sammen av dans, bryting, akrobatikk og humoristiske innslag.
hits